Rodspids­behandling

Tandrodsbetændelse er en betændelsestilstand, som ligger i tandens blødvæv, og nogle gange i det omkringliggende kæbeben. Denne tilstand behandles normalt med en konventionel rodbehandling hos tandlægen. Men i nogle tilfælde, er denne behandling ikke tilstrækkelig, da betændelsen ikke altid forsvinder helt. Betændelsen giver ikke nødvendigvis symptomer og kan ligge latent. Hvis ikke det behandles, kan betændelsen forværres og brede sig i kæbebenet, og tilstanden kan blive akut med kraftige smerter og hævelse. Her kan det blive nødvendigt at få foretaget en rodspidsbehandling. 

Rodspidsbehandlinger foretages i lokalbedøvelse. Hvis det ønskes, kan man få en beroligende pille inden operationen efter aftale med os.

Indgrebet

Selve indgrebet tager normalt ikke mere end 15-30 minutter. Dog skal der afsættes lidt ekstra tid, da vi skal afvente bedøvelsens virkning samt bruge tid på den sterile opdækning og give dig vejledning om, hvilke forbehold du skal tage efter operationen. 

Den betændte del af rodspidsen samt det betændte væv, der ligger i kæbeknoglen, fjernes og rodspidserne forsegles med cement. Gener efter behandlingen er som regel lette til moderate smerter samt hævelse.

Se mere under information om kirurgi

Ønsker du at bestille en tid, kan du benytte knappen nedenfor.