Rodspidsbehandling

Tandrodsbetændelse er en betændelsestilstand, som ligger i tandens blødvæv, og nogle gang i det omkringliggende kæbeben. Denne tilstand behandles normalt med en konventionel rodbehandling hos tandlægen. I en del tilfælde, er denne behandling ikke tilstrækkelig, og betændelsen forsvinder ikke. Denne betændelse behøver ikke at give symptomer, og kan ligge latent uden asymptomer. Betændelsen kan dog forværres, og brede sig i kæbebenet, og derudover kan tilstanden blive akut med kraftig smerte og hævelse.

Rodspidsbehandlinger foretages i lokal bedøvelse. Hvis det ønskes, kan man få en beroligende pille inden operationen efter aftale med os.

Selve indgrebet varer normalt ikke længere end 15-30 minutter. Der går dog derudover lidt tid inden bedøvelsen virker, til den sterile opdækning, samt tid til at give dig vejledning om hvordan du skal forholde dig efter operationen. Den betændte del af rodspidsen samt det betændte væv, der ligger i kæbeknoglen, fjernes og rodspidserne forsegles med cement.

Gener efter behandlingen er som regel lette til moderate smerter samt hævelse.

Se i øvrigt under patient information.

Se i øvrigt under punktet i patient info.

Ønsker du at bestille en tid, kan du benytte knappen nedenfor.

Bestil en tid