Voksne

Et stigende antal voksne vælger at få rettet tænder. Smukke og velholdte tænder er ikke kun ensbetydende med at man får et pænt og ungdommeligt smil, men er også et symbol på sundhed og vitalitet. Det er vigtigt at ”bide” mærke i at tænderne forbliver sundere hvis de står korrekt i kæben.

Skæve tænder med en korrekt kæbestilling kan rettes med en bøjle. Hertil kan man bruge synlige, mindre synlige eller helt usynlige bøjler. Kirurgisk korrektion af kæberne i kombination med bøjler kan være nødvendigt hos patienter med diskrepanser af kæbernes størrelse og position. Disse behandlinger gennemføres i et samarbejde mellem en bøjletandlæge og en kæbekirurg. I mange tilfælde bliver disse behandlinger betalt af det offentlige. Tandreguleringen vil i disse tilfælde forgå her på klinikken, mens det kirurgiske indgreb foregår på en kæbekirurgisk afdeling.

Hvad skal du være opmærksom på når du vælger din bøjletandlæge

Der er forskellige måder at rette tænder på. Gennem tandregulering alene kan man sagtens få et pænt smil med lige tænder, men dette nye smil vil ikke holde længe hvis biddet ikke samtidig korrigeres. Hvis sammenbiddet ikke rettes er der en øget risiko for, at du kan få slid på tænderne, problemer med kæbeled (TMD) og at tænderne bliver skæve igen.

Vi fokuserer på så vidt muligt både at give dig et sundt bid og et attraktivt smil. Derfor prioriterer vi højt at tænderne placeres i sund knogle og i en korrekt position i forhold til hinanden og i forhold til kæbeleddet.