Valg af bøjletype

Den individuelle løsning, der passer bedst til dig

Dit bid, din tandstilling og ansigtsform er afgørende for den type bøjle, som vi vælger til din tandregulering. Det er ikke alle typer bøjler, der kan bruges hos den enkelte patient. I nogle tilfælde, kan der være flere behandlingsmuligheder eller flere typer bøjler, der kan bruges, mens der i andre kun er én mulig behandling. Vi tager altid udgangspunkt i lige netop din tandstilling, når vi vælger hvilken type bøjle, du skal have. Vi finder sammen frem til den mulighed, der passer bedst til dig og dine ønsker. 

Herunder kan du få et indblik i de bøjletyper vi tilbyder.

Konventionelle bøjler

Den mest almindelige bøjle er af metal og sidder på forsiden af tænderne. Denne type bøjle er blevet brugt i mere end 50 år, og er derfor videreudviklet til at flytte tænderne optimalt.  Selv om det kan være svært at se forskel på bøjleknapperne, så findes der mange forskellige slags. Derfor laver vi et individuelt sæt til hver enkelt patient, så tandreguleringsbehandlingen bliver så optimal og effektiv som mulig. På klinikken bruger vi Low Profile Victory fra 3M Unitek.

Keramiske bøjler

Den keramiske bøjle består af klare brackets, der sidder på ydersiden af tænderne. Den er ikke fuldkommen usynlig, men mere æstetisk og næsten lige så effektiv som metalbøjlen. På klinikken bruger vi Clarity Advanced fra 3M Unitek.

 

 

Usynlige bøjler

Den usynlige bøjle, som vi tilbyder, er fra firmaet Win®. Fordelen ved de faste usynlige bøjler er, at de sidder på bagsiden af tænderne, så man ikke kan se dem. Derudover kan man mere præcist, og mere effektivt, flytte tænderne med en fast usynlig bøjle end med aftagelige skinner.

Dog kan finjustering, som ofte er nødvendig i forbindelse med afslutningen af behandlingen, ikke altid gennemføres udelukkende med bøjle på bagsiden. Derfor kan der blive behov for en kort periode med keramiske brackets på ydersiden af tænderne. 

Aftagelige skinner

Aligners er gennemsigtige, aftagelige skinner, der anvendes til tandregulering, når der er tale om retning af mindre tandstillingsfejl. Skinnerne laves ud fra en scanning af dine tænder, og er altså skræddersyet til dig. Med dem, kan vi på en næsten usynlig måde forbedre dig smil. 

De aftagelige skinner, vi tilbyder, er fra Spark. Spark Clear Aligners er udviklet på baggrund af mere end 50 års erfaring med tandregulering. Spark-skinnerne er formet og poleret specielt til dig, så du næsten ikke mærker, at du har dem på.

Ud fra en hurtig scanning af din nuværende tandstilling, udarbejder vores specialtandlæge en behandlingsplan. Scanningen sendes til Spark, hvor skinnerne så fremstilles. Brug skinnerne som anbefalet, og du vil se, hvordan dit smil udvikler sig. 

Retentionsbøjler

Tænder har en tendens til at bevæge sig tilbage til deres oprindelige position, så snart bøjlen bliver fjernet – dette kalder vi et tilbagefald. For at det undgås, bruges holdebøjler, også kaldet retentionsbøjler, efter bøjlen tages af for at opretholde tændernes nye position. Ved endt bøjlebehandling, får alle påsat en retentionstråd (SPB) på bagsiden af tænderne.

Vi benytter forskellige former for retentionsbøjler alt efter patientens behov. Uanset hvilken holdebøjle du får udleveret, vil den være lige så vigtig, som selve bøjlen var under behandlingen. Derfor er det essentielt, at du husker at bruge den.

Før & Efter