Tandregulering på børn og unge

Særlige muligheder for børn og unge i vækst

Hos børn og unge i vækst kan både tandsæt og kæbestilling korrigeres med forskellige bøjletyper. Det er afgørende, at behandlingen igangsættes på det mest optimale tidspunkt for at opnå et tilfredsstillende resultat. På den måde kan man bedst sikre, at væksten påvirkes i den mest gunstige retning, hvilket resulterer i en så kortvarig og effektiv behandling som muligt.

De bedste tandreguleringsresultater opnås med samarbejdsvillige, motiverede og velinformerede patienter og forældre.

Behandling i blandnings­tandsættet

Børn, som stadig har mælketænder, bliver kun behandlet for at sikre bedst mulige forhold til de frembrydende permanente tænder. Vi vil enten påvirke kæbens position for at harmonere over- og underkæben, skabe plads til de permanente tænder eller korrigere betydelige tandafvigelser.

Vores mål er ikke at forbedre det kosmetiske udseende af fortænder under det blandede frembrudsstadie. Der kan være naturlige mellemrum eller rotationer af fortænderne hos denne aldersgruppe. Det er normale forhold, som ofte forbedres uden behandling.

Behandling i det blandede tandsæt varer ca. tolv til atten måneder.

Behandling i det permanente tandsæt

Når alle de permanente tænder er fremme, kan deres position for det meste blive rettet med en fast bøjle. Behandlingen har en varighed på omkring to år.

Er dit barn blevet afvist af den kommunale tandpleje?

Det er sundhedsstyrelsen, der har beskrevet de kriterier, som er gældende, for hvilke tandstillingsfejl der bliver korrigeret vederlagsfrit gennem den offentlige tandpleje (Læs mere her). Disse kriterier er blevet strammet, hvilket betyder, at det ikke længere kun er børn med æstetiske tandstillingsfejl, som bliver afvist.

Mange børn med dybt bid, tandslid, kæbeledsknæk og trangstilling afvises også. Derfor sker det ofte, at det optimale tidspunkt for tandregulering forpasses. Det skyldes blandt andet, at man i det offentlige system afventer tandstillingsfejlens udvikling i en længere årrække. Derudover kan lange ventelister betyde, at man misser det biologiske rette tidspunkt for opstart af behandling.

Vores anbefaling er, at man henvender sig for et ekstra tjek af tandstillingen, hvis ens barn er blevet afvist eller har stået længe på venteliste.

Pris herfor er 950,- kr.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger din bøjletandlæge?

Der er forskellige måder at rette tænder på. Gennem tandregulering alene kan man sagtens få et pænt smil med lige tænder, men det nye smil vil ikke holde længe, hvis biddet ikke samtidig korrigeres. Rettes sammenbiddet ikke, er der en øget risiko for, at du kan få slid på tænderne, problemer med kæbeled, og at tænderne bliver skæve igen.

Vi værdsætter den tillid vores patienter viser os, og vi bruger derfor den nødvendige tid på en grundig forundersøgelse og diagnostik, således at vi kan vejlede dig bedst muligt, når du skal beslutte dig for, om du skal starte behandling hos os. Vi bestræber os på at udføre alle procedurer optimalt, og vores primære mål er at give dig et sundt bid og et attraktivt smil. Derfor prioriterer vi højt, at tænderne placeres i sund knogle og i en korrekt position i forhold til hinanden og kæbeleddet.

Ønsker du at bestille en tid, kan du benytte knappen nedenfor.Bøjletyper

Der findes både synlige og nærmest usynlige bøjler. Den type bøjle du får på, afhænger af hvilke behov og ønsker du har.
Vi taler om de forskellige muligheder der er, ved den indledende konsultation.

Før & Efter