Tandretning

Introduktion

Vi er glade for, at du er interesseret i vores klinik. Vi har designet denne hjemmeside, så den kan hjælpe dig med at forstå, hvordan en tandreguleringsbehandling kan hjælpe dig med både at få et flot smil og et godt sammenbid.

Vi værdsætter den tillid vores patienter viser os, og vi bruger derfor den nødvendig tid på en grundig forundersøgelse, og grundig diagnostik, således, at vi kan vejlede dig bedst muligt, når du skal beslutte dig for, om du skal tage imod vores behandlingstilbud. Vi bestræber os på at udføre alle procedurer optimalt, og vores primære mål er at give dig et flot smil og et stabilt sammenbid.

Tandregulering/ortodonti er et tandlægespeciale, som hyppigst udføres af specialtandlæger, som har gennemgået en treårig specialistuddannelse udover deres almindelige tandlægeuddannelse. 

Børn & unge

Hos individer i vækst kan man ved korrektion af tandstillingsfejl både flytte på tænderne, men man kan også påvirke kæbernes vækst. Det er denne vækstpåvirkning, der er årsag til, at det er en fordel at rette tænder på børn og unge i vækst.

Behandling i blandnings­ tandsættet

Børn som stadig har mælketænder bliver kun behandlet for at sikre bedst mulige forhold til de frembrydende permanente tænder. Vi vil enten påvirke kæbens position for at harmonere over- og underkæben, fremskaffe plads til de permanente tænder, eller til korrektion af betydelige tandafvigelser.
Vores mål er ikke at forbedre det kosmetiske udseende af fortænder under det blandede frembrudsstadie. Der kan være naturlige mellemrum eller rotationer af fortænderne hos denne aldersgruppe. Dette er normale forhold, som ofte forbedres uden behandling.
Behandling i det blandede tandsæt varer ca. tolv til atten måneder.

Behandling i det permanente tandsæt

Når alle de permanente tænder er fremme, kan deres position blive rettet, for det meste med en fast bøjle. Den almindelige varighed for sådan en behandling er omkring to år.

Hvad skal du være opmærksom på når du vælger din bøjle­tandlæge

Der er forskellige måder at rette tænder på. Gennem tandregulering alene kan man sagtens få et pænt smil med lige tænder, men dette nye smil vil ikke holde længe hvis biddet ikke samtidig korrigeres. Hvis sammenbiddet ikke rettes er der en øget risiko for, at du kan få slid på tænderne, problemer med kæbeled (TMD) og at tænderne bliver skæve igen.

Vi fokuserer på så vidt muligt både at give dig et sundt bid og et attraktivt smil. Derfor prioriterer vi højt at tænderne placeres i sund knogle og i en korrekt position i forhold til hinanden og i forhold til kæbeleddet.