Information om COVID-19

20. marts 2020

Kære patienter

De nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen i relation til tandlæger beskriver, at tandlæger kun må håndtere kritiske funktioner. Kontroller af i gang værende TANDREGULERING, hvor udsættelse kan influere på det endelige behandlingsresultat er beskrevet som en kritisk funktion. Behandlinger som bør påbegyndes af vækstmæssige hensyn er også betegnet som en kritisk funktion.
Derfor har vi forsat tilladelse til at kontrollere de fleste af vores i gang værende behandlinger. Dog med visse forbehold:

– Vi er pålagt strenge hygiejniske forholdsregler som at bruge briller, mundbind, visir samt overtrækstøj.
– Vi skal reducere antallet af bookede patienter, så antallet af patienter mindskes i venteværelset.
– Vi skal så vidt muligt undgå at bruge roterende instrumenter, for at undgå aerosoler.

Disse retningslinjer betyder, at der er begrænsninger på hvordan vi kan justere jeres bøjler. Det betyder også, at vi er nød til have længere intervaller mellem jeres bøjle kontroller.

Hvis vi er nødt til at ændre din aftale så ringer vi til dig.

Vi vil for dem af jer, som har tider til kontrol af holde bøjler, (de passive tråde på bagsiden af fortænderne og plastskinnerne) flytte jeres tider, da disse kontroller sagtens kan vente.

Man skal IKKE møde op på klinikken, hvis man er i en risikogruppe eller hvis man har symptomer på sygdom (feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine, muskel ømhed og åndenød). Ring til os og vi finder en ny tid til dig.
Derudover beder vi ledsagende personer om at vente udenfor for klinikken.

Du bedes spritte dine hænde med håndsprit så snart du kommer ind på klinikken, og herefter prøve at undgå at røre dig selv i ansigtet eller andre overflader.
Håndspritten finder du på toilettet eller i receptionen.

Hold dig opdateret på vores hjemmeside som vi løbende opdaterer.

Vi følger selvfølgelig de nationale retningslinjer for tandklinikker samt sundhedsstyrelsens retningslinjer for hygiejne i forbindelse med Coronavirus/Covid-19.
Du kan finde yderligere information vedr. Coronavirus/Covid-19 på: https://politi.dk/corona